Een (SWOC) website is zo gek nog niet

(Door Frans Pennings)

Alhoewel we eer steeds meer mee vertrouwd raken, haken nog veel ouderen af, als zij het woord website horen. Toch zouden we eens moeten nadenken of we niet iets beter moeten kijken van wat er met een website precies word bedoeld.

Het is meer dan begrijpelijk dat ouderen minder bezig zijn met computers dan de jongere generatie. Misschien is het aan te raden, dat ouderen zich iets meer gaan interesseren voor het gebruik van de computer. We kunnen er niet om heen, dat steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze moderne techniek en wel op alle gebied. De SWOC bied al jaren cursussen aan voor computer en IPad, speciaal gericht op de wat ouderen. (65+)

Uiteraard zou u de kinderen of kleinkinderen kunnen vragen om u te helpen bij het gebruik van onder andere internet. Als u daar een beetje op thuis bent kunt u zich van uit uw luie stoel over vele dingen informeren.

Om die reden heeft de SWOC al geruime tijd een website in gebruik. (www.swocuijk.nl.)

Deze website is zo ingericht dat er erg makkelijk en overzichtelijk alle voor u interessante  informatie wordt aangeboden. Vroeger hoorden we nog wel eens, dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd als we iets wilde weten. Door gebruik te maken van de website loopt u dat gevaar niet. Over alle welzijnsonderwerpen die de ouderen belangrijk vinden is wat te vinden op de website. Of het nu gaat om de vraag hoe kom ik aan ‘tafeltje dekje’ of kan nog ergens sporten of is er iets van de KBO in mijn dorp te doen. U vind het allemaal op de SWOC site.

Geef u op voor een computercursus. Als u nog geen gebruik maakt van internet, kunt u natuurlijk altijd ook telefonisch contact opnemen met de SWOC.(0485-574440). Of loop eens binnen op het adres Zwaanstraat 7, Cuijk.

Informatie via een website is binnenkort niet meer weg te denken. Er zitten grote voordelen aan het contact zoeken met een website. Het is ook voor de SWOC een goed medium, omdat je heel snel de laatste nieuwtjes en informatie bekend kunt maken. De techniek daar achter zullen we u hier besparen. Degene die wel al met internet kunnen werken adviseren wij ten sterkste om de SWOC website eens te bezoeken. U zult verbaasd staan over de hoeveelheid informatie welke u daar vind over uw welzijn en ontspanningsmogelijkheden. Maak er een gewoonte van om wekelijks even de SWOC website te bezoeken en u bent altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van de SWOC.