[rev_slider BijeenkomstZorg]

 

Op 27 mei was er in basisschool De Harlekijn een bijeenkomst over het onderzoek naar Zorg. Studenten van de HAN hebben de afgelopen tijd interviews gehouden met bewoners van Padbroek. Hieruit zijn 5 aandachtspunten punten gekomen. Dat zijn:

  1. Groen staat voorop
  2. Padbroek in beweging
  3. Ouderen van nu en de toekomst
  4. Wij zijn elkaars sociale omgeving
  5. Overal en ook centraal

Na uitleg wat elk van de 5 punten inhield, werden de belangstellenden uit de wijk in groepen verdeeld om over een van deze punten te discussiëren. Op deze manier kwam aanvullende informatie boven tafel. Deze informatie wordt meegenomen in het rapport van de HAN.

Uit de vijf onderwerpen blijkt wel dat het in dit onderzoek niet alleen over de directe zorg ging, maar dat er ook gekeken is naar raakvlakken met andere zaken.

Wat heel duidelijk naar voren kwam in de discussies, is dat een centrale plek in Padbroek zeer gewenst is voor het onderbrengen van Zorg organisaties. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld huisarts, tandarts, apotheek (afhaalpunt medicijnen) en andere zorginstellingen. Het Doehuis in zijn huidige vorm is daar niet geschikt voor.