Verslag: Miep Kuppen

Op woensdag 26 maart was het dan zo ver. Een groep van 24 kinderen ging – onder leiding van IVN De Groene Overlaat – het bos in.  Een klein stukje bos in de Padbroek, dat ideaal is om hutten te bouwen.

De weergoden waren ons goed gezind en vol goede moed gingen wij richting het bos. De gemeente had gezorgd voor extra hout, waar wij mee konden bouwen. Groot was de teleurstelling dan ook, toen we aankwamen bij ons bosje en zagen dat het extra hout weg was gehaald.

Er lag nog wel veel dood hout in het bos, waarmee we toch onze hutten hebben kunnen bouwen. Ook is er nog gespeurd naar allerlei beestjes op en onder het hout, die we met de loep konden bekijken. Er werd zelfs een kleine salamander gevonden.

Na 2 uur bouwen en sjouwen zijn we – moe, maar tevreden – weer teruggegaan naar De Wingerd. Het was een fijne middag en de kinderen hebben er van genoten.