Gisteravond, 16 juni, werd op een plaats op het Korhoenderveld een aantal pillen gevonden door bewoners. Nadat de gemeente het grootste deel had opgeruimd, bleek dat op meerdere plaatsen pillen lagen. Een aantal bewoners is tot diep in de nacht bezig geweest om op de nieuw ontdekte plaatsen de pillen, antipsychotica, op te ruimen.

De volgende ochtend bleek dat het probleem nog veel groter was en werd opnieuw de gemeente en politie ingeschakeld om de pillen te verzamelen. Tiny Ooms van Buurt Bestuurt en de Buurt preventie groep, zorgde ervoor dat de scholen en de ouders van de schoolkinderen op de hoogte werden gesteld. De pillen, die op snoepjes lijken, zijn gevaarlijk voor kinderen. Op deze manier is een mogelijke ramp voorkomen. We hopen dat inmiddels alle pillen verzameld zijn.

Burgemeester Wim Hillenaar heeft vanmiddag contact opgenomen met de voorzitter van de wijkraad en bedankt iedereen voor de snelle en doeltreffende inzet.

Mocht u nog een aantal pillen vinden, dan kunt u naar de gemeente bellen. Tijdens kantooruren 0485-319180, daarbuiten 06-51342687. Ook via de Fixi-app kunt u een foto van de vondst een herkenningspunt en de vindplaats doorgeven.