Klooster Sint Agatha nodigt iedereen die graag fotografeert van harte uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd Kloostertuin Sint Agatha. Deze wedstrijd wordt uitgeschreven in het kader van het 650-jarig bestaan van Klooster Sint Agatha in 2021. Inzenden van een foto is mogelijk tot 1 februari 2021. Een vakjury kiest uit de inzendingen de 20 foto’s die de sfeer van de kloostertuin het beste weten te vangen. Deze worden in het voorjaar van het jubileumjaar (vanaf april 2021) tentoongesteld in het klooster als onderdeel van een expositie over heden en verleden van de kloostertuin. De makers van de drie beste foto’s ontvangen daarnaast een leuke attentie.

De kloostertuin van Sint Agatha is één van de best bewaarde kloostertuinen in Nederland. Hij is in zijn huidige vorm ontstaan vanaf de 18e eeuw en ingericht op basis van behoefte: levensonderhoud, recreatie en bezinning. Zo is er een boomgaard met diverse oude appelrassen, zijn er open stukken waar de Kruisheren vroeger sportten en is er een religieuze meditatietuin die altijd groen blijft (Semper Virens). Jaarlijks trekt de tuin duizenden bezoekers. De tuin is voor publiek toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Een uitgebreide omschrijving van de foto-opdracht, de voorwaarden voor deelname en de wijze waarop u een foto kunt inzenden zijn te vinden op: www.kloostersintagatha.nl.

Klooster Sint Agatha
Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha (gemeente Cuijk)

info@kloostersintagatha.nl

www.kloostersintagatha.nl