Op zondagmiddag 15 september, Open Monumentendag, staan van 13.00 tot 17.00 uur de deuren van Klooster Sint Agatha open voor belangstellenden. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van plezier’. Al denk je bij ‘plezier’ niet meteen aan een klooster, op deze dag wordt gezorgd voor plezierige elementen: muziek en een kloosterbiertje.

In de Kloosterkerk zingt het koor I Bianchi muziek uit de periode 1085 tot 1657. Zij treden gedurende de middag diverse keren op. In het Poortgebouw kunt u genieten van het kloosterbier dat recent door de Kruisheren is goedgekeurd. Volgend seizoen zal dit bier officieel gelanceerd worden, maar u kunt al voorproeven.

In het klooster is het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven gevestigd met een prachtige en relevante tentoonstelling: Kloosters op een Keerpunt. Deze tentoonstelling brengt de situatie onder de aandacht waarin de Nederlandse kloosters zich bevinden. Als het weer meezit, is ook een bezoek aan de kloostertuin meer dan de moeite waard.

Adres: Klooster Sint Agatha, Kloosterlaan 24, Sint Agatha.

Check onze website voor de laatste informatie: https://www.kloostersintagatha.nl/open-monumentendag/