Op 10 oktober hadden we een middag samen met het Doehuis georganiseerd met als thema Paddenstoelen.  De bedoeling was om in de Zevenhutten op zoek te gaan naar Paddenstoelen. Door de droogte waren er echter niet veel. Maar door goed zoeken en speuren kwamen we toch op verschillende exemplaren. Om 15.00 uur waren er 28 kinderen aanwezig die er veel zin in hadden. Ze kregen uitleg over de groei van de paddenstoel en hoe die zich ontwikkeld uit de zwamvlok die in de grond groeit. Met bollen garen werd dit uitgelegd en nadat de kleuren over elkaar waren gelegd kwam er een mooie zwamvlok tevoorschijn. Het was erg mooi weer en de kinderen genoten van de wandeling in het bos. Nadat iedereen weer terug was in het Doehuis was er fruit en water voor de dorst. Hierna gingen we kijken hoe de sporen uit de champignon kwamen. Helaas waren de sporen niet rijp dus ze wilden niet dwarrelen. Om 17.00 uur waren de ouders er weer om de kinderen op te halen. Het was een fijne middag. Dank aan Truus, Kitty, Wim, Nico, Marie-Jose, Shirly en Hermien voor de inzet om er voor de kinderen een mooie middag van te maken.