Lezing Dr. Ralf Bodelier op zondag 1 juli om 14.30 uur in St. Agatha.

Titel: ‘Mogen we ook optimistisch zijn over Afrika?’
Dr. Ralf Bodelier uit Tilburg is theoloog, filosoof en publicist. Zijn interesses liggen op het vlak van ontwikkelingssamenwerking, religie, globalisme, mensenrechten en ecomodernisme. Hij is sinds 2016 oprichter en hoofd van het mediaplatform World’s Best News-NL, dat graag positieve berichtgeving wil laten zien, m.n. ook over Afrika en andere landen in het Zuiden. World’s Best News gelooft in feiten, optimisme en vooruitgang. Regelmatig schrijft hij artikelen in de Groene Amsterdammer of de NRC. Hij noemt zichzelf een ‘curious cosmopolitan’. Ralf woont en werkt regelmatig in Malawi, waar hij ook groepsreizen heen begeleidt.
Bovenstaande lezing vindt plaats op de eerste verdieping van het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24, 5435 XD St. Agatha. De lezing is gratis toegankelijk en vangt aan om 14.30 uur en duurt ongeveer 1 uur. Daarvoor en daarna kunt u tussen 13.00-17.00 uur op de begane grond de tentoonstelling ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Zusters en Witte Paters in Afrika’ bezoeken. Voor de lezing graag aanmelden van tevoren via tel. 0485-311007 of via info@erfgoedkloosterleven.nl
Op deze dag is ook het bezoekerscentrum geopend voor koffie/thee, kloosterkoek en andere versnaperingen.

Inlooprondleidingen

Het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven verzorgt in de maanden juli en augustus 2018 elke vrijdagmiddag een presentatie over het Erfgoedcentrum en aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling De Witte Karavaan; 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika. Vervolgens wordt de kloosterkapel bezocht en toegelicht.
Bij mooi weer kan men op eigen gelegenheid de nabijgelegen bijzondere kloostertuin bezoeken.
De start is 14.00 uur bij de hoofdingang aan de parkeerplaats. De duur is ca. twee uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. Het maximale aantal bezoekers is vijftien. Geen aanmelding vooraf.
Op deze dagen is ook het bezoekerscentrum geopend voor koffie/thee, kloosterkoek en andere versnaperingen.
Websites van het Erfgoedcentrum: www.erfgoedkloosterleven.nl en www.kloostersintagatha.nl