Door Dolly Tax

Op vrijdag 16 januari 2015 was het groot feest op De Wingerd. Er werd gevierd dat deze Speciale School voor Basisonderwijs 40 jaar geleden werd gesticht. Daarnaast werd er afscheid genomen van directeur Marten de Graaf, die liefst 34 jaar werkzaam is geweest voor deze school in de wijk Padbroek in Cuijk. Hij is per 1 augustus 2014 gestart als contactpersoon van het Ondersteuningsplatform Land van Cuijk, voorheen Weer Samen naar School.

Bij de start van de dag gingen de kinderen en het personeel in optocht naar het huis van meneer Marten. Daar werd hij toegesproken door 4 kinderen die het langst op De Wingerd ingeschreven staan. Onder de tonen van het lied “Verdriet op De Wingerd, meneer Marten gaat nu weg” gingen de kinderen terug naar school.

Na een bezoek aan alle klassen door meneer Marten en zijn vrouw Godette, gingen de kinderen naar de feestzaal om daar te genieten van een prachtige goochelshow.

De ochtend werd afgesloten in twee tot heuse bioscopen omgetoverde lokalen waar film gekeken werd en getrakteerd werd op popcorn. Nadat de kinderen naar huis waren begon om 15.00 uur een druk bezochte afscheidsreceptie voor Marten de Graaf. De aanwezigheid van vele genodigden en de enorme blijk van waardering voelde voor de afscheid nemende directeur als een warme deken. Aan het einde van de receptie dankte hij de aanwezigen door het voordragen van een gedicht en een lied.

Na een heerlijk diner voor team en genodigden stond om 19.00 uur de laatste activiteit van een lange maar feestelijke dag op het programma. De school liep in korte tijd vol met oud-leerlingen, oud-personeel, oud-bestuursleden en oud-OR / MR-leden voor een sfeervolle reünie. Ruim 300 aanwezigen grepen deze avond aan om herinneringen uit te wisselen. De reünisten werden hierbij geholpen door de fotopresentaties die op verschillende plekken in de school te zien waren.

Rond de klok van 22.30 uur kon de school gesloten worden. Er kan teruggekeken worden op een fantastische dag waarin het afscheid van Marten de Graaf de aandacht kreeg die het verdiende, en waar de school op een feestelijke manier heeft kunnen terugblikken op 40 jaar speciaal basisonderwijs.

[rev_slider De_Wingerd]