Mogen wij onze organisatie aan u voorstellen? Stichting Kattenzorg Nijmegen e.o. is opgericht op 12 januari 1982. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en krijgt geen subsidie.

Onze activiteiten zijn: bemiddelen tussen mensen die een kat zoeken en mensen die afstand moeten doen van hun kat(ten). Het grote voordeel van onze organisatie is dat de kat in de eigen, vertrouwde omgeving blijft terwijl wij hard ons best doen een nieuw thuis te vinden.

Mensen die interesse hebben in een herplaatser, kunnen met de kat kennis maken in de eigen omgeving. Een kat vertoont hier het normale gedrag en dit geeft een beter beeld dan een kennismaking met een (gestresste) kat in het asiel die zichzelf niet is. Ook is het natuurlijk mogelijk dat het baasje en de nieuwe eigenaar contact met elkaar houden en dit gebeurt in de praktijk dan ook vaak. Dat is voor beide partijen heel prettig.

Kattenzorg is natuurlijk een groot voorstander van de asiels in Nederland met een niet-inslaapbeleid. Wij zetten dan ook moeilijk plaatsbare katten van Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden en Asiel Hof van Ede in de schijnwerpers, om die organisaties te helpen een thuis te vinden voor hun katten.

Kattenzorg is ook bestemd voor het melden van overlast door zwerfkatten. Wij kunnen melders advies geven en in voorkomende gevallen hulp laten regelen bij het vangen, castreren en herplaatsen of opnieuw uitzetten van zwerfkatten.

Als laatste behoort tot onze werkzaamheden dat wij advies en informatie verstrekken over katten(-problemen). Er zijn op aanvraag diverse informatiefolders in Word-formaat beschikbaar. Heeft u vragen, advies nodig, of bent u op zoek naar een leuke kat? Of bent u helaas genoodzaakt afstand te doen van uw kat(ten)? Bij Stichting Kattenzorg Nijmegen bent u aan het juiste adres. Bel of mail ons voor meer informatie, tel. 06 – 41 54 39 55, e-mail: kattenzorgnijmegen@gmail.com